8 Ağustos 2013 Perşembe

Pickwick'in Çilesi - Bölüm 9

Çocuk ben bunları düşünürken mutfağa gitmiş bile.

“ Pick, seni tanıyorum. Gergin olduğunda böyle davranıyorsun sen. Ve nedense bugün çok gerginsin.”

Nedense mi? Oğlum sen dün bana sevgilim ol dedin. Ya benimsin ya kara toprağın dedin. Canım diyip duruyorsun. Ve nedense ben gerginim? Sen geriyorsun. Normal bir kahvaltı edişimiz olsa ben bu kadar gerilmiş olur muydum çocuk? Senin yüzünden gerginim.

“ Senin yüzünden.”

Niye söyledim ki ben bunu? Şimdi neden benim yüzümden diye konuya girecek ve dünkü konuşmaya dönecek konu. Of Pick, aklını seveyim Pick.

“Ben ne yaptım ki geriliyorsun?”

“ Dünkü konu Yedi. Biliyorsun o zaman da söylemiştim. Hiçbir zaman hazır olmadım böyle bir şeye. Ve sen birden bana söyleyince afalladım. Ayrıca resmen anlaşmışsınız gibi seninle buluşmadan önceki akşam eski sevgilim aradı. Sadece beni özlediğini söylemek için aramış. Bütün bu olaylar beni bunaltıyor biraz. İzninle ben biraz dışarı çıkıp kafamı toplamak istiyorum. Kahvaltı için teşekkürler, annene de reçel için teşekkürümü iletirsin.”

Sanırım günlerdir yaptığım en doğru şey bu oldu. Ne diyeceğini beklemeden kalktım ve kapıdan çıktım. Çıktım çıkmasında da aklım dekoltede kalmadı değil. Of Pick odaklan biraz. Şu an kafan karışık. Söylediklerimi düşünmemek için sürekli saçma şeyler düşünüyordum. Mesela pijamamda kaç tane superman vardı? Annem akşam için benden neden domates almamı istemişti? Babamın mutfakla alakası olmadığından pasta sorusunu soramadım kendime gerçi. Bir dahakine artık ne yapalım. Bütün bu düşünceler de geçtikten sonra  mecburen konu geldi söylediğim şeylere. Sanırım bütün kafa karışıklığımı çocuğun üzerine dökmüştüm az önce. Ama ben ne yapayım arkadaş iki güne sığmayacak kadar çok duygu yaşattılar. Benim suçum yok burada. Desem de kendimi suçlu hissediyorum. Gideyim bari bu canını yediğimin Yedi’sinin oturduğu banka oturayım.

Şimdi de düşünmeye başlamışken düşüncelerim bölündü. Yemin ediyorum telefonu fırlatıp atacağım bir gün. Çalma artık, çalma arkadaşım. Aramayı yine son çaldırmada açtım ve yine kim olduğuna bakmadan.

“ He buyur, ben Pickwick. Şu anda cevap veremiyorum. Büyük ihtimalle kendimi çeşitli yollarla öldürmeye çalışıyorumdur. Mesajınızı bırakmayın, içinizde kalsın.”

“Pickwick, dalga geçme. Mesajıma cevap vermedin. Dünyanın en kötü dinleyicisisin diyeceğim ama değilsin de.”

“Yine mi sen? Winston bugün olmaz lütfen.”

“Neredesin?”

“Bir bank tepesine, üzerime gökyüzünden su samuru düşer inşallah diye dua ediyordum ki sen aradın.”

“Belki böylesi senin için daha iyi olur?”

“İnan bana Winston, su samurunu tercih ediyorum hala.”

“Numaralara da bunu söylüyor musun Pick?”

“Sen Pickwick de lütfen. Ağzına yakışmıyor kısaltma. Numaralarla benim aramdaki mizah anlayışı çok farklı. Onları görmek istemediğim zaman görmüyorum en azından. Sana öyle bir şey yapmak mümkün mü? Telefonu suratıma kapatıyorsun, ertesi gün benim evimde annemle oturmuş beni bekliyorsun hatta yetmezmiş gibi çıkarken kapıyı da yüzüme kapatıyorsun. Numaralar daha saygılı davranıyorlar en azından. Ve yetmezmiş gibi…”


“Pickwick ben hamileyim.”

4 yorum:

  1. bu bölümün bitmesi çok sarsıcı olmuş :D bi dk ya bölüm bölüm okuyunca kaçırdım ya da bu kötü bir şaka :D winston erkek değil miydi :D kesin bu onun bir şakası, dalga geçmesi :D
    yazmaya devam et kovboy :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım sonraki bölümde bunun cevabını alacaksındır :D

      Sil
  2. ilk baştan beri buraya kadar okuyarak geldim senin kafandaki deli sorular kadar deli sorular döndü durdu falan beynimde sonra senin cinsel kimliğin hakkında sorular dönmeye başladı kafamda

    erkek
    kadın

    sonra sanırım erkek dedim peki winston o da erkek sanırım ya numaralar (o.O) gögüs dekoltesi dediğine göre sanırım kadın eee süpermenli pijama mı sanırım pickwick' de bir kadın falan filan derken son cümlen ile

    neler oluyor yahuuuuu dedim yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kusura bakma lütfen internet problemleri nedeniyle yorumlara ulaşamadım bir süre. Aslında o karmaşıklığı verebilmiş olmam beni biraz olsun sevindiriyor. umarım takipte kalıyorsundur

      Sil